Importurile de gaze din Rusia sunt in continuare cu 30% mai mici, dar pana la 11 ianuarie nu se stie ce se va intampla, a declarat luni pentru NewsIn directorul general al transportatorului national de gaze Transgaz, Ioan Rusu.

"Asa cum a anuntat si domnul ministru, debitul este in continuare cu 30% mai mic. Oficial, situatia va dura pana la 11 ianuarie. Insa nu se stie ce se va intampla pana atunci", a precizat Ioan Rusu, citat de NewsIn.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a declarat sambata ca Romania nu are niciun fel de probleme in privinta asigurarii cu gaze naturale si ca scaderea debitului gazelor livrate din Rusia catre Romania cu 32% va dura pana la 11 ianuarie 2009.

Consumul de gaze in ultimele zile a fost de circa 58,5 milioane metri cubi gaze/zi. Dintre acestea, 33 milioane metri cubi/zi provin din productia interna, Petrom si Romgaz, plus altii producatori mai mici.

Romania importa din Rusia circa o treime din necesitatile sale de gaze destinate consumului intern. Populatia Romaniei consuma anual aproximativ 18 miliarde metri cubi gaze naturale. Dintre acestea, circa doua treimi sunt asigurate de Petrom (detinuta de grupul austriac OMV) si de producatorul de stat de gaze naturale Romgaz.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Florin Cîțu: Menținerea ratingului de țară arată încrederea în guvernul român
Setari Cookie-uri