Rezervele valutare ale Romaniei au scazut usor in februarie, cu 0,35% pana la 25,917 miliarde euro, insa scumpirea metalului galben a sporit valoarea rezervelor internationale de valute si aur, arata datele publicate BNR.
La 31 ianuarie 2009, rezervele valutare la Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situau la nivelul de 26,009 miliarde euro, potrivit NewsIn.

Astfel, intrarile la rezerva valutara au insumat 3,473 miliarde euro in februarie, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Ministerului Finantelor Publice, alimentarea contului Comisiei Europene, venituri din administrarea rezervelor internationale, operatiuni pe piata interbancara si altele, se arata in comunicatul BNR.

Iesirile de 3,565 miliarde euro au reprezentat "modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, operatiuni pe piata interbancara", potrivit BNR.

Rezervele internationale ale Romaniei - valute plus aur - au crescut usor in februarie, pana la 28,401 miliarde euro, de la 28,388 miliarde euro la finalul lui ianuarie.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia a crescut la 2,484 miliarde euro, de la 2,379 miliarde euro in ianuarie.

Platile scadente in luna martie 2009 in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 112 milioane euro.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Setari Cookie-uri