Prognozele de crestere economica se vor revizui in jos la nivel mondial, iar Romania nu poate ramane izolata de ce se intampla pe plan international, avand insa particularitati, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.
"Fenomenele de criza sunt serioase. Din informatiile pe care le am, se vor revizui in scadere toate prognozele de crestere economica in plan mondial, iar Romania nu poate sa ramana izolata de ce se intampla, avand insa particularitati", a spus Isarescu, in cadrul unei dezbateri referitoare la efectele crizei internationale asupra economiei romanesti, informeaza NewsIn.

El a completat ca este nevoie de "dezbateri serioase" care sa departajeze fenomenele "reale" de cele "virtuale", spunand ca un impact semnificativ il are si dimensiunea mediatica a crizei.

Produsul intern brut (PIB) al Romaniei a urcat in ultimul trimestru al anului trecut cu 2,9%, temperand cresterea pe intregul an la 7,1%, in conditiile in care comprimarea cererii a redus activitatea in majoritatea sectoarelor economiei, arata datele publicate de INS.

Comisia Nationala de Prognoza (CNP) a estimat, in cel mai recent raport, din ianuarie, un avans al PIB cu 7,9% anul trecut si cu 2,5% pentru 2009.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Legumele, fructele si carnea de porc s-au scumpit cel mai mult in ianuarie
Setari Cookie-uri