Peste 800 de persoane din Gorj vor intra in somaj in lunile mai si iunie, potrivit ultimelor date primite de la angajatori de Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Gorj.
Rata somajului va creste in Gorj in urmatoarele doua luni, din cauza unor noi concedieri colective. 400 de gorjeni, fosti angajati ai societatii Minprest-prestatoare de servicii pentru minerit, vor intra in somaj incepand cu luna iunie.

De asemenea, in luna mai vor fi concediati 60 de muncitori de la Uzina Mecanica Sadu din localitatea Bumbesti-Jiu, peste 200 de angajati de la societatea Petrom, dar si 26 de angajati de la Consiliul Local Novaci. Cele 26 de persoane sunt in prezent angajate la Centrul pentru persoane varstnice fara suport material si social Novaci, infiintat in anul 2005.

Reprezentantii Primariei Novaci au declarat ca nu mai exista bani la bugetul local pentru ca de la 1 mai sa mai functioneze acest centru, arata NewsIn.

In data de 1 iunie, 50 de angajati de la Complexul Energetic Rovinari vor fi disponibilizati la cerere. Potrivit conducerii CE Rovinari, cei 50 de angajati mai au doi sau trei ani pana la atingerea varstei de pensioanre. Masura face parte din programul anticriza prin care unitatea energetica spera sa tina piept problemelor financiare. Prin plecarea celor care sunt in prag de pensionare, Gheorghe Davitoiu, managerul CE Rovinari, a spus ca se vor reduce cheltuielile de personal si, in acelasi timp, vor fi pastrate si locuri de munca. Disponibilizatii vor primi si plati compensatorii.

Alte societati comerciale private vor mai concedia peste 80 de persoane in urmatoarele doua luni. "In total, in lunile mai si iunie, din datele pe care le avem centralizate pana acum, vor intra in somaj 820 de persoane. Motivele angajatorilor sunt diverse, dar au legatura cu efectele crizei. Avem si disponibilizari la cerere, dar mai putine", a spus Ana Maria Niculescu, purtatoarea de cuvant a AJOFM Gorj.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri