"Am discutat si cu Ministerul Finntelor Publice si elaboram un document, pentru a rezolva problema datoriilor", a afirmat Videanu, conform NewsIn.

CNH si Termoelectrica sunt singurele companii care au datorii, din structura celor doua companii care au rezultat in urma restructurarii sectorului energetic.

"In ceea ce priveste structura acestor datorii, 54% reprezinta penalitatile de intarziere, din cauza unui sistem anchilozat in timp", a mai spus Videanu.

Adriean Videanu a anuntat ieri (n.r. miercuri) componenta celor doua companii rezultate in urma restructurarii sectorului energetic.

Astfel, in componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), cele doua unitati ale centralei de la Cernavoda (apartinand Nuclearelectrica), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica si doua sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea si SH Slatina.

Cea de-a doua companie va cuprinde ELCEN, CTE Deva si Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, Sibiu), Compania Nationala a Huilei (CNH), Romgaz si cealalta parte a Electrica.