"Daca Polonia are peste 500 de societati cu un capital de 70 de milioane de euro, Romania are o singura societate in Polonia. Iata de ce insist eu pe cresterea capacitatilor de export si ca oamenii de afaceri sa iasa in afara", a spus ministrul Constantin Nita, citat de NewsIn.

Pana la finele anului 2008, volumul schimburilor de marfuri a atins suma de 2,6 miliarde de euro. Deficitul inregistrat de partea romana a fost la nivelul de 1,26 miliarde de euro.

Ministrul Constantin Nita si vicepremierul Guvernului polonez si ministru al economiei, Waldemar Pawlak, au semnat o Declaratie comuna privind dezvoltarea cooperarii intre MIMMCMA si Ministerul Economiei din Polonia care va stimual si intensifica schimburile de informatii, de delegatii de oameni de afaceri, pentru a reusi sa se impulsioneze exporturile romanesti, in vederea echilibrarii balantei de plati.

Demnitarul polonez a participat ieri la inaugurarea fabricii de sucuri naturale a firmei Tymbark Maspex Romania, de la Valenii de Munte, realizata printr-o investitie poloneza de 30 de milioane de euro.