O singura firma cu capital romanesc este prezenta in Polonia

Ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita, a declarat ca in Polonia este inregistrata o singura firma cu capital romanesc, in timp ce numarul firmelor cu capital polonez din Romania depaseste 500.
"Daca Polonia are peste 500 de societati cu un capital de 70 de milioane de euro, Romania are o singura societate in Polonia. Iata de ce insist eu pe cresterea capacitatilor de export si ca oamenii de afaceri sa iasa in afara", a spus ministrul Constantin Nita, citat de NewsIn.

Pana la finele anului 2008, volumul schimburilor de marfuri a atins suma de 2,6 miliarde de euro. Deficitul inregistrat de partea romana a fost la nivelul de 1,26 miliarde de euro.

Ministrul Constantin Nita si vicepremierul Guvernului polonez si ministru al economiei, Waldemar Pawlak, au semnat o Declaratie comuna privind dezvoltarea cooperarii intre MIMMCMA si Ministerul Economiei din Polonia care va stimual si intensifica schimburile de informatii, de delegatii de oameni de afaceri, pentru a reusi sa se impulsioneze exporturile romanesti, in vederea echilibrarii balantei de plati.

Demnitarul polonez a participat ieri la inaugurarea fabricii de sucuri naturale a firmei Tymbark Maspex Romania, de la Valenii de Munte, realizata printr-o investitie poloneza de 30 de milioane de euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri