ANRM va scoate la concesionare 30 de noi perimetre petroliere

Agentia Nationala pentru Resurse Minerale (ANRM) a inceput demersurile pentru concesionarea a 30 de noi perimetre petroliere pe zona de uscat si pe platforma continentala a Marii Negre, care fac parte din Runda a X-a, a declarat, citat de NewsIn, presedintele ANRM, Gelu Maracineanu.
"Pana la aceasta data, si-au exprimat intentia de participare la aceasta noua runda de apel public atat companii din Romania, de exemplu Romgaz si Petrom, cat si companii straine din Statele Unite ale Americii, Canada, Marea Britanie etc. Suprafetele se incadreaza in cel mult 1000 kilometri patrati", a spus Gelu Maracineanu, citat de NewsIn.

Presedintele ANRM a precizat ca in iunie 2010 vor fi desemnate ofertele castigatoare.

"Organizarea acestei noi runde de apel public de oferte va fi precedata de publicarea anuntului in Jurnalul Oficial al UE cel mai tarziu la 1 noiembrie 2009", a adaugat Maracineanu.

Conform Legii Petrolului, in schimbul concesionarii perimetrelor petroliere, statul, prin ANRM, va primi redevente. De regula, potrivit legii, aceste rezerve sunt concesionate pentru maxim 30 de ani. Durata acordului depinde de rezerva din fiecare zacamant si de capacitatea de productie, potrivit specialistilor din ANRM.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri