In cadrul sedintei de Guvern, ministrii au semnat declaratiile pe proprie raspundere prin care renunta la 20% din salariul net, banii urmand sa ramana ca donatie la bugetul de stat. Ramane neschimbata modalitatea de completare a declaratiilor de avere ale membrilor Cabinetului, deoarece aceste declaratii se completeaza cu sumele ce reprezinta salariul brut, informeaza NewsIn.

"Decizia membrilor Executivului a fost aceea de a transpune in practica initiativa primului-ministru, anuntata in iulie, ca membrii Cabinetului sa renunte voluntar la 20% din drepturile salariale in spiritul politicii de rationalizare a cheltuielilor publice. Aceasta initiativa trebuie privita ca un gest de solidaritate in aceasta perioada grea", a declarat Ioana Muntean.

Astfel, premierul Emil Boc si vicepremierul Dan Nica renunta de bunavoie la 1200 de lei pe luna, in timp ce ministrii, secretarul general al Guvernului, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul si seful Departamentului pentru Afaceri Europene vor incasa cu 1100 de lei mai putin. Economia astfel realizata este 24.000 de lei pe luna.