Pe categorii industriale, cel mai mult a crescut productivitatea la productia si furnizarea de energie electrica si termica, gaze, apa calda si aer conditionat, cu 8,2% fata de ianuarie-iulie 2008, in timp ce productivitatea din industria prelucratoare a urcat cu 5,5%.

In iulie, productivitatea muncii s-a imbunatatit semnificativ, cu 15,5% comparativ cu iulie 2008, mai ales ca urmare a avansului din industria prelucratoare, de 16,3%.

Datele anterioare prezentate de Institutul National de Statistica arata ca productia industriala a coborat in primele sapte luni cu 9,7% fata de nivelul inregistrat in perioada similara a anului trecut, ca urmare a scaderilor importante din industria prelucratoare, de 12%, si industria extractiva, cu 9,1%.

In acelasi timp, ANOFM a anuntat miercuri ca numarul de someri a depasit in august 600.000, un varf al ultimilor cinci ani si doua luni, mare parte din forta de munca disponibilizata provenind din industrie, dupa ce multe fabrici au fost afectate de caderea cererii.