Comparativ cu 2013, numărul salariaților străini din România, înregistrat în anul 2023, este de zece ori mai mare. Tocmai pentru că piața românească a forței de muncă nu mai face față ocupării complete a posturilor disponibile, antreprenorii au fost nevoiți să se reorienteze. Asiaticii rămân cu siguranță cei mai solicitați, tocmai datorită atitudinii lor perseverente și a dorinței constante de a evolua. Candidații sunt dispuși să lucreze, fără să emită pretenții mari în ceea ce privește salariul sau condițiile de muncă, ceea ce reprezintă un plus pentru angajatori. Nici pentru candidați lucrurile nu stau rău. Tot mai mulți aleg să se mute definitiv în România. Traiul decent, oportunitățile diverse de angajare, dar și cultura interesantă se numără printre principalele motive pentru care asiaticii aleg să se stabilească aici.

În mod evident, nu sunt singurele argumente pe care le iau în considerare atunci când se gândesc la un viitor mai bun. Mai multe despre avantajele pe care le resimt asiaticii atunci când migrează în România afli în rândurile de mai jos.

Piața muncii din România are o cerere crescută pentru anumite profesii sau domenii

România are sectoare aflate în plin proces de expansiune, cum ar fi IT-ul, HoReCa, industria energetică, a construcțiilor și cea a producției. Oportunitățile de recrutare personal India se înmulțesc inevitabil, iar salariile sunt destul de competitive, mai ales pentru cei care dispun de calificări.

De asemenea, condițiile de muncă respectă standardele sociale de securitate și încurajează productivitatea și satisfacția profesională. Indiferent că activitatea se efectuează pe șantiere sau în restaurante, angajatorii români au un simț de răspundere ridicat pentru a crea un mediu de lucru proactiv. Pentru majoritatea candidaților străini care au fost obișnuiți să lucreze în condiții precare, implicarea companiilor reprezintă un motiv în plus pentru a se muta definitiv.

Calitatea vieții și stabilitatea socială

Comparativ cu alte țări europene, costul vieții în România este relativ scăzut. Chiriile, alimentele și cheltuielile neprevăzute pot fi mai accesibile. În plus, oferă o diversitate culturală și istorică bogată, ceea ce reprezintă un avantaj semnificativ pentru cei dornici să experimenteze lucruri noi. Societatea românească este deschisă și tolerantă în fața globalizării, ceea ce asigură un mediu social stabil și armonios. Străinilor le va fi foarte ușor să se integreze, să-și facă prieteni sau să se adapteze ambientului de lucru.

De asemenea, România dispune de un climat politic favorabil. Absența unor fluctuații majore în economie asigură securitatea locurilor de muncă și a veniturilor. Oportunitățile de angajare, condițiile flexibile de muncă, echilibrul între viața profesională și cea personală, precum și beneficiile oferite îmbunătățesc experiența personalului străin. Așadar, dacă te gândești să-ți valorifici serviciile, dar și să contribui la diversificarea forței de muncă, soluțiile de recrutare personal Sri Lanka sunt cele mai recomandate.

România are politici și proceduri de obținere a permiselor de muncă care facilitează venirea personalului asiatic

Avantajele pe care le garantează mediul de lucru românesc angajaților asiatici nu se rezumă doar la aspectele sociale sau politico-economice. Există proceduri administrative care facilitează obținerea permiselor și avizelor de muncă lucrătorilor asiatici. Etapele implică depunerea documentelor specifice la autoritățile competente, precum Inspectoratul General pentru Imigrări. Durata obținerii poate varia, în funcție de obiectivul contractului încheiat, dar și de calificarea personalului. Spre exemplu, poți aștepta până la 30 de zile pentru a fi emis avizul de muncă. Totuși, nu trebuie să-ți faci griji - totul poate fi simplificat dacă alegi să colaborezi cu o agenție recrutare muncitori asiatici. Specialiștii în domeniu se ocupă atât de întocmirea și depunerea actelor, cât și de realizarea anunțurilor și susținerea interviurilor de angajare.

Vrei să contribui la extinderea forței de muncă din România, dar și să ajuți la crearea unui mediu social diversificat? Alege personal străin și bucură-te de eficiență sporită!

Sursa foto: Freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Cariere »



Setari Cookie-uri