Sfârșitul de an, pune pe harta destinațiilor alese frecvent de români continentul african. Motivul care determină creșterea interesului pentru destinațiile africane este reprezentat de faptul că multe dintre acestea oferă atât plajă, cât și posibilitatea unor experiențe unice la destinație.

Analizând cererile pentru aceste destinații putem vorbi de o creștere de 20% comparativ cu anul trecut, iar trendul este în continuare unul crescător. Începând cu aceasta toamnă, întreaga Africă se deschide turiștilor români prin destinații ca: Senegal, Gambia, Rwanda și Uganda, Ethiopia, Algeria, Tanzania sau Kenya.

Africa plaja

"Eturia va opera, în aceasă iarnă, două charteruri unul către Kenya și unul către Zanzibar. Alte destinații din Africa care încep să fie trecute pe lista scurtă a turiștilor români sunt: Etiopia, Namibia, Uganda, Rwanda, Algeria. Evident o creștere mare se înregistrează și pentru Africa de Sud datorată simplificării procesului de obținere a vizei turistice", declară Ana Maria Gherasim, Sales Manager al agenției de turism Eturia.

Africa, un continent al contrastelor

De la savanele populate de animale sălbatice, până la tainele ascunse ale pădurilor tropicale și peisajele selenare ale deșerturilor, Africa este un adevărat tezaur geografic. Un continent al contrastelor, înconjurat numai de ape, Africa este ca o planetă separată a acestui univers pe care noi îl numim Pământ, pe care fiecare turist ajunge pentru a explora ceva unic în lume.Tocmai de aceea, aproximativ 50 de milioane de turiști vizitează anual Africa atrași fiind de farmecul aparte al acestui continent al extremelor şi diversităţii climatice, geografice, istorice sau sociale.

"Africa îți accelerează bătăile inimii, te înalță pe culmile fericirii și te coboară în profunzimea autenticității sale. Experiența unui safari este unul dintre acele momente când simți că trăiești cu adevărat", mai spune reprezentanta Eturia.

Africa Safari

Triburile din Africa sunt o sinteză a miilor de ani de istorie și reprezintă calea de acces către trecutul fascinant. Din Maroc, până în Namibia și din Senegal, până în Kenya, nenumărate culturi și civilizații s-au dezvoltat de-a lungul secolelor. Makonde, Himba, Maasai sau Karo sunt doar o parte din cele peste 3000 de triburi ale Africii. În ochii lor vezi trecutul ce se împletește cu prezentul, iar în cuvintele lor auzi ecoul unei istorii ce a supraviețuit secole întregi. Colectia lor de cunoștinte, artă și spiritualitate sunt ca o comoară culturală, o comoară pe care Africa o împărtășește cu cei dornici să înteleagă esența acestui continent misterios. Pe continentul african se vorbesc peste 1000 de limbi şi dialecte, inclusiv cea mai veche limbă păstrată în forma sa arhaică până astăzi: limba N-U, vorbită încă de urmaşii triburilor de boşimani (pe teritoriul actual al Namibiei şi Botswanei).

Datorită dispunerii faţă de Ecuator, continentul beneficiază de o mare diversitate a tipurilor climatice şi a unităţilor de relief. Acestea conferă continentului african un specific aparte: deşerturile întinse pe mii de kilometri alternează cu nesfârşite savane şi zone de sahel, jungle luxuriante, păduri impenetrabile, munţi spectaculoşi, toate fiind populate cu multe specii endemice de animale şi plante.

Safari este una dintre activitățile preferate ale turiștilor care vizitează Africa și se poate practica cu mașini de teren, cu balonul cu aer cald, individual sau în grup. Printre cele mai spectaculoase safari se număra cele organizate în Serengeti National Park (Tanzania), Masai Mara National Reserve (Kenya) și Kruger National Park (Africa de Sud).

Expediţiile de observare a gorilelor sunt, de asemenea, foarte populare în rândul turiștilor care vizitează continentul african. În rezervaţia Bwindi Impenetrable Forest (Uganda), trăieşte aproape jumătate din populaţia mondială de gorile de munte. În plus, într-o singură rezervaţie puteţi admira, atât gorile, cimpanzei şi elefanţi, cât şi balene, în apele din apropierea ţărmului.

Africa este un loc potrivit și pentru sporturi extreme: iubitorii acestor activități pot experimenta, de exemplu, rafting şi bungee-jumping la cascada Victoria unde apele fluviului Zambezi curg peste o falie a scoarţei terestre de 1,7 km lăţime şi 108 m înălţime.

Eturia a devenit, în 2007, prima agenție de turism turoperatoare din România ce oferă servicii tailor-made celor care vor să trăiască o călătorie exotică autentică oriunde pe glob. Pentru clienți, dincolo de cele peste 150 de destinații din portofoliu în care agenția colaborează strâns cu parteneri locali, experiența Eturia include consultanți specializați pe fiecare zonă a globului, ce știu să recomande fiecărui client locuri, hoteluri, trasee și să ofere cele mai valoroase sfaturi. Mai mult, agenția creează și vacanțe cu plecări predefinite create pe principiul celui mai bun tarif.

Africa vacanta

Sursa foto: Shutterstock/Eturia

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri