Dinu Patriciu: Sa speram ca economia romaneasca va putea fi supusa terapiei intensive

Dinu Patriciu, fondatorul Rompetrol, a declarat ca spera ca economia romaneasca sa fie supusa terapiei intensive, in contextul noului Guvern, in cadrul caruia Adriean Videan are calitatea dubla de ministru al Economiei si al Sanatatii.
Prezent la Black Sea Energy and Economic Forum, Dinu Patriciu a subliniat importanta Guvernului in sprijinirea mediului de afaceri, dar si in crearea unei comunitati in jurul acestuia. "Cred in guvernele care ajuta oamenii de afaceri sa creasca, si aici ma refer in mod special la regiunea Marii Negre", a spus fondatorul Rompetrol.

Omul de afaceri a mai subliniat necesitatea existentei unui mediu legislativ consecvent, in care sa fie eliminata supraimpozitarea si barierele vamale. "Trebuie sa ne concentram pe sectorul energiei, dar in contextul economiei globale", a mai spus Patriciu.

Omul de afaceri a mai declarat in cadrul forumului ca desi nu mai are niciun interes in "conducte", crede in viitorul oleoductului Constanta - Trieste, pentru ca Marea Neagra are capacitatea de a inlocui resursele provenite din Rusia. "Cred ca in marile inovatii tehnologice care se vor face in urmatorii ani, astfel incat sa se poata transporta combustibili solizi", a afrmat Patriciu.

Cititi si care este parerea lui Dinu Patriciu despre proiectelul Nabucco.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri