Bruxelles-ul trimite o misiune la Bucuresti, dupa anuntul similar al FMI

Comisia Europeana a anuntat, astazi, ca va trimite la Bucuresti o misiune in perioada 28 octombrie-9 noiembrie, aceeasi in care si FMI trimite o echipa in Romania, pentru a evalua respectarea conditiilor de acordare a asistentei privind balanta de plati.

"Indeplinirea acestor conditii reprezinta o cerinta obligatorie pentru acordarea sumei de 1 miliard de euro, fonduri UE. Aceasta constituie cea de-a doua transa a pachetului de asistenta financiara pe termen mediu de pana la 5 miliarde de euro. Daca va fi necesar, va fi organizata o noua misiune dupa formarea noului guvern", se arata in comunicatul de presa al CE.

Reprezentantii Comisiei Europene vor fi insotiti de membri ai FMI si ai Bancii Mondiale.

Pentru ca aceasta a doua examinare sa fie incununata de succes, este necesar sa se se elimine riscul de derapaje fiscale de la sfarsitul anului 2009 si sa se adopte bugetul pentru anul 2010, in conditiile unui deficit bugetar care sa nu depaseasca 5.9 la suta din PIB. In plus, este necesar sa se ajunga la un acord privind politicile fiscale, macroeconomice si structurale,necesare pentru succesul programului de asistenta financiara.

FMI a anuntat ieri
ca va trimite astfel o misiune la Bucuresti in perioada 28 octombrie-9 noiembrie, pentru a initia discutiile cu autoritatile romane privind a doua evaluare din cadrul acordului de finantare, dar noi consultari ar putea fi necesare dupa formarea unui nou guvern, a anuntat FMI.

"Ca raspuns la cererea formulata de catre presedintele Romaniei (Traian Basescu, n.r.), FMI va trimite o misiune la Bucuresti in perioada 28 octombrie-9 noiembrie", a declarat seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri