"A fost o discutie in Guvern pe aceasta tema. Proiectul de buget este redactat in mare parte si urmeaza sa fie luata o decizie politica cu privire la alocarile pentru domeniile prioritate, infrastructura, investitii, educatie, sanatate, dupa care va fi asumat acest proiect de Lege si va fi trimis Parlamentului", a declarat purtatorul de cuvant al Executivului. Muntean nu a precizat daca proiectul de buget va fi aprobat de Guvernul Boc sau daca aceasta sarcina va reveni viitorului Cabinet.

Premierul in exercitiu Emil Boc a declarat cu o zi in urma ca bugetul de stat pe 2010 trebuie asumat de un nou Guvern, care ar putea fi instalat la sapte-zece zile dupa validarea rezultatului alegerilor prezidentiale de Curtea Constitutionala.

El a apreciat ca proiectia bugetara pe 2010 ar trebui propusa de noul Executiv deoarece acesta va lua masurile necesare implementarii sale, potrivit NewsIn.

Presedintele Traian Basescu a promulgat la data de 2 decembrie actul normativ care completeaza art. 26 din Legea nr. 90/2001 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, modificare care permite Guvernului demis sa trimita Parlamentului proiectul de buget.

Proiectul de Lege modifica articolul 26 al Legii de organizare a Guvernului si stipuleaza ca, in situatii extraordinare a caror reglementare nu poate fi amanata, Guvernul poate initia proiecte de lege pentru ratificarea unor tratate internationale si proiectele de buget de stat si al bugetului asigurarilor sociale de stat.