Activitatea sectorului de constructii din Romania a scazut in noiembrie cu 24,4% fata de aceeasi luna din 2008, fiind cel mai puternic declin din Uniunea Europeana (UE), potrivit Eurostat, agentia de statistica a UE.
Pe urmatoarele locuri se afla Bulgaria, cu o scadere de 22,5%, Slovenia – 18,1% si Spania - 16,5%

Totusi, sectorul local al constructiilor a avansat in noiembrie 2009 cu 2,9% fata de luna anterioara, scrie NewsIn.

Activitatea de constructii a scazut in noiembrie pe ansamblul UE cu 6,7%, iar in zona euro cu 8% fata de penultima luna din 2008.

Eurostat, care a centralizat date pentru 12 din cele 27 de state membre, arata ca sectorul constructiilor a inregistrat in noiembrie scaderi in noua state membre si a crescut in trei fata de aceeasi luna din 2008.

Constructiile de cladiri au scazut in penultima luna din 2009 cu 9,4% fata de noiembrie 2008 in UE si cu 10,5% in zona euro, in timp ce constructiile de inginerie civila au crescut cu 4,4% in UE si cu 1,2% in zona euro.

Fata de octombrie 2009, inaintea Romaniei s-au clasat doar Slovacia si Portugalia, cu cresteri ale lucrarilor de constructii, de 13,7%, respectiv 4,1%. In schimb, in noiembrie cele mai mari scaderi fata de octombrie au fost inregistrate in Slovenia, de 4,5%, Spania, de 3,5%, si Bulgaria, de 1,9%.

Pe ansamblul UE, sectorul constructiilor a scazut in noiembrie cu 0,6% fata de octombrie, iar in zona euro, cu 1,1%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri