Ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, va semna in Kazahstan doua memorandumuri, unul pentru stimularea si protejarea investitiilor si altul pentru colaborare economica, in special in zona energetica.

"Vizita din Kazahstan va dura doua zile si o efectuez alaturi de presedintele Romaniei, Traian Basescu", a precizat Adriean Videanu (foto), conform NewsIn.

Presedintele Traian Basescu a declarat inainte de a pleca in Kazahstan, ca aceasta vizita are obiective legate de consolidarea relatiilor bilaterale si dezvoltarea cooperarii economice, in mod deosebit in domeniul energetic.

"In ce priveste cooperarea economica bilaterala, in mod deosebit in ce priveste domeniul energiei, avem in vedere posibilitatile de a atrage Kazahstanul in proiectul trilateral Azerbaidjan-Georgia-Romania cu privire la tranzitul titeiului catre Europa, precum si la tranzitul gazelor catre Europa. Cand vorbim de tranzitul titeiului ne referim participarea Kazahstan in proiectul PEOP, iar in ce priveste tranzuitul de gaze este vorba de proiectul Azerbaidjan-Georgia-Romania de dezvoltare a doua terminale de gaze lichefiate in Georgia si la Constanta", a spus seful statului roman.

Altfel, reprezentantii producatorului national de gaze Romgaz si-au aratat deseori interesul pentru Regiunea Caspica.

Compania de stat intentioneaza sa participe si la licente pentru explorare gaze in tarile caspice.

Totodata, directorul general adjunct al Romgaz, Lucian Stancu, spunea in iunie 2009 ca Romgaz a negociat si va continua negocierile cu companiile din Azerbaidjan, Turkmenistan si Kazahstan, pentru achizitia de gaze naturale necesare conductei Nabucco.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Curtea de Apel: Traian Basescu a colaborat cu Securitatea