Isarescu nu mai comenteaza pe tema majorarii taxelor

Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, nu mai comenteaza pe tema majorarii impozitelor si taxelor, dupa ce in urma cu aproximativ o saptamana sustinea ca este total gresita majorarea impozitelor pe timp de criza.
Guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, a anuntat astazi, in cadrul unei conferinte de presa, ca nu mai comenteaza pe tema majorarii impozitelor si taxelor, insa are o opinie legata de acest subiect.

Afirmatia guvernatorului BNR vine dupa ce in urma cu aproximativ o saptamana declara foarte clar ca nu este oportuna majorarea impozitelor pe timp de recesiune, ci este o greseala.

Mugur Isarescu a precizat saptamana trecuta ca nu sustine masuri de majorare a taxelor in actuala perioada.

"Nici eu, nici Banca Nationala nu suntem partizanii unei asemenea eventualitati. Dimpotriva, consideram ca intr-o perioada cu activitate economica slaba, inca de recesiune, o asemenea decizie nu este binevenita. Nici sa spun ca putem ramane asa cu presiuni sociale si politice de cheltuieli bugetare mari, care tind spre 40%, uneori chiar mai mult, si cu venituri bugetare care nu pot fi mai mult de 30-31% din PIB. Uitati ce se intampla in jurul nostru, trebuie sa luam o decizie", spunea Isarescu.

Majorarea impozitelor are si costuri inflationiste, iar o crestere a TVA-ului poate provoca un "soc inflationist", declara anul trecut Mugur Isarescu, guvernatoul BNR.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Citește și
Programul „Noua casă": Statul ar putea garanta 60% din valoarea creditului
Setari Cookie-uri