“Pentru a putea reveni la salariile de dinainte de reduceri, numarul de bugetari va trebui diminuat. Nu poti restabili nivelul salariilor, fara sa reduci personalul. Din Administratia Prezidentiala este posibil sa plece chiar 25% din personal”, a declarat presedintele.

Daca masurile de reducere a salariilor, pensiilor si a cuantumului somajului nu vor fi suficiente pentru a implini cerintele FMI, ne putem astepta la cresterea fiscalitatii, masura pe cae guvernantii au lasat-o deocamdata in stand-by.

“Daca actualele masuri nu vor da roade, vom analiza posibilitatea cresterii fiscalitatii. Insa nu puteam creste aacum fiscalitatea, fara a analiza deficienele sistemului bugetar”, a mai spus presedintele.

Pe data de sase mai, anul curent, surse oficiale din cadrul Guvernului sustineau ca majorarea cotei unice de impozitare la 20% si a cotei TVA la 25% nu puteau fi evitate. Cateva zile mai tarziu presedintele schimba macazul si muta lupa de pe fiscalitate pe decizia de diminuare cu 25% a salariilor bugetarilor si cu 15% a pensiilor si a cuantumului somajului.