"Am discutat cu domnul comisar posibilitatea realocarii unor sume de la diverse axe si componente care nu sunt atat de solicitate si populare spre alte axe si domenii care sunt extrem de solicitate. Am cerut sprijinul Comisiei Europene, domnului comisar, sa incepem o asemenea discutie, de a putea realoca sume de bani de la diverse axe spre acelea care sunt cel mai solicitate in momentul de fata in Romania", a declarat Emi Boc, citat de NewsIn.

El a dat exemplul Programului de Dezvoltare Regionala, unde in prezent valoarea proiectelor depuse depaseste 10 miliarde de euro, dar fondurile europene alocate pentru acest program sunt de 4 miliarde de euro. Un alt program "extrem de solicitat" este, potrivit lui Boc, Masura 322 - Renovarea si dezvoltarea satelor.

Premierul a mai spus ca a dat asigurari CE, prin intermediul comisarului european, ca Executivul roman "pastreaza intacte" sumele alocate de la buget pentru cofinantarea proiectelor UE.

Comisarul european a participat si la sedinta Comitetului pentru gestionarea fondurilor europene, care a avut loc la Palatul Victoria.