Federatia Agrostar si ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, se contreaza pe seama banilor pe care ar trebui sa-i primeasca agricultorii ca avans pentru plata pe suprafata.
Ministrul a declarat ca vrea sa achite in luna octombrie un avans pentru schema unica pe suprafata aferenta anului 2010, pentru care platile ar fi trebui sa inceapa in mod normal in decembrie, scrie NewsIn.

Pe de alta parte, Federatia Nationala a Sindicatelor din Agricultura, Alimentatie, Tutun, Domenii si Servicii Conexe (Agrostar) il acuza pe Dumitu ca minte, precizand ca acesta este preocupat doar de propria imagine.

"Federatia Agrostar ii cere ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale, Mihail Dumitru, sa spuna cand a mintit: joi (ieri - n.red.), cand a declarat ca peste 90% din bugetul ministerului s-a cheltuit sau vineri (astazi - n.red.) cand a declarat ca agricultorii vor primi un avans din plata pe suprafata? Este o miniciuna ca agricultorii vor primi un avans pentru din plata pe suprafata", se arata intr-un comunicat al Agrostar.

Agrostar sustine ca inca mai sunt de achitat restante din 2008 si din 2009 si se intreaba de unde va lua bani MADR-ul pentru un avans.

Pe de alta parte, MADR sustine ca reprezentantii Agrostar confunda sursele de finantare pentru fermieri, raspunzand astfel acuzatiilor aduse de Federatie.

"Reprezentantii Agrostar nu inteleg ca sunt surse diferite din care sunt acordate aceste fonduri catre fermieri: cei 90% acordati pana acum pentru plata subventiilor sunt din bugetul pe anul acesta al ministerului, pe cand plata avansului pentru SAPS 2010 se face prin contractarea unui credit prin Trezorerie de catre Ministerul Finantelor Publice", au declarat reprezentantii MADR.

Totodata, MADR sustine ca Agrostar manipuleaza opinia publica prin aceste declaratii.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri