Guvernul lucreaza la un proiect care porneste de la propunerea UNPR si care prevede impozitarea suplimentara a averilor mari, considerand ca aceste averi nu sunt impozitate la valoarea reala, a declarat premierul Emil Boc.
"Avem in analiza un proiect care porneste si de la propunerea UNPR, pentru impozitarea averilor mari, foarte multe averi probabil nu sunt impozitate la valoarea reala. Propunerea UNPR este o baza de pornire, exista si alte variante in lucru", a spus Boc, la postul public de radio.

El a aratat ca proiectul se afla in stadiul tehnic de pregatire la Ministerul Finantelor si ca efectul prognozat este asigurarea unor venituri importante la buget, informeaza Mediafax.

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, la finele lunii iunie, ca formatiunea sa a expus in coalitia de guvernare propunerea privind introducerea impozitului pe averile afisate, el precizand ca progresistii sunt convinsi ca vor fi sprijiniti in adoptarea acesteia.

El a mentionat ca BPPN al UNPR a decis, miercuri, ca grupurile sale parlamentare sa depuna o initiativa legislativa in acest sens, aceasta urmand a fi depusa la Parlament cel mai tarziu pe 1 septembrie, cand incepe urmatoarea sesiune parlamentara, in cazul in care nu va exista o seisune extraordinara dedicata altor subiecte.

In urma cu o saptamana, UNPR a anuntat ca finalizat proiectul de lege privind introducerea taxei de solidaritate, actul normativ stipuland ca aceasta taxa va fi platita de persoanele fizice care detin locuinte, terenuri, avioane, elicoptere si ambarcatiuni a caror valoare insumata depaseste 450.000 de euro.

"Persoanele fizice care detin bunuri imobile constand in locuinte sau terenuri, precum si bunuri mobile constand in avioane, elicoptere, ambarcatiuni sau autoturisme, a caror valoare insumata este mai mare de 450.000 de euro vor achita, anual, o taxa de solidaritate in cunatum de 1% din valoarea totala a acestora, care se face venit la bugetul de stat", stipuleaza primul articol al propunerii legislative.

Proiectul prevede, totodata, ca, in cazul in care valoarea totala a bunurilor mobile si imobile este mai mica de 450.000 de euro, sa se taxeze doar bunurile imobile a caror valoare individuala este mai mare de 300.000 de euro, precum si bunurile mobile a caror valoare individuala este mai mare de 50.000 de euro, caz in care taxa de solidaritate ar fi de 0,5% din valoarea bunurilor.

Presedintele executiv al UNPR, Gabriel Oprea, a apreciat ca impozitul pe averea afisata ar putea aduce, anual, la bugetul de stat, fonduri intre 2 si 3 miliarde de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri