Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la TVR, ca in perioada 2007-2008 s-a inregistrat o crestere economica "bolnava", stimulata si de bancile "care acum tipa si ne dau lectii" si care arata o "obraznicie a celor care au dezechilibrat bugetul Romaniei".

"Economia se poate relansa, dar pana nu restabilesti echilibrele macroeconomice, nu este o relansare sanatoasa. Noi am avut o crestere bolnava in 2007-2008, stimulata si de bancile care acum tipa si ne dau lectii", a declarat Traian Basescu.

De asemenea, el a adaugat ca bancile se derobeaza de orice raspundere pentru situatia in care au adus Romania, scrie Mediafax.

"Eu n-o sa apar bancile, nici mie nu-mi place modul cum se derobeaza de orice raspundere pentru situatia in care au adus Romania. Ei dadeau cu buletinul credite, ei erau avertizati de guvernator si acum dau lectii la televizor, ceea ce e tipul de obraznicie al celor care au dezechilibrat bugetul Romaniei si acum dau lectii", a mai spus seful statului.

• In opinia sa, Romania este departe de a fi o tara cu fiscalitate excesiva, precizand ca tara noastra se situeaza la acest capitol "mult sub media Uniunii Europene";

• Presedintele a criticat faptul ca unii membri ai Guvernului s-au grabit sa anunte, "cand nici nu se terminasera ecourile conferintei de presa" in care FMI a prezentat mesajul de incredere la adresa masurilor de austeritate din Romania, cresteri salariale in 2011;

• In opinia presedintelui, masurile de austeritate trebuie continuate si in 2011, pentru ca Romania sa fie redresata,


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si