Vladescu, remaniat pentru ca nu stie sa comunice politic. Vezi aici lista ministrilor nominalizati

Sebastian Vladescu a declarat ca remanierea sa din functia de ministru al Finantelor este o decizie politica, dar totodata "o eroare" si a adaugat ca regreta ca nu a putut finaliza proiectele incepute la conducerea institutiei.

Premierul Emil Boc l-a anuntat pe Sebastian Vladescu ca a fost demis din functia de ministru al Finantelor Publice in cadrul remanierii Guvernului. Vladescu va fi inlocuit la conducerea Finantelor de deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu.

"V-am mai spus-o de cateva ori, domnul Emil Boc nu are ce sa-mi reproseze. Banuiesc ca este o decizie politica. Din punctul meu de vedere, este o eroare", a pus Vladescu, intrebat ce a avut de reprosat premierul pentru mandatul sau la MFP.

Vladescu si-a exprimat regretul ca nu a avut timp sa duca la bun sfarsit proiectele incepute, printre acestea numarandu-se acordul cu FMI si Comisia Europeana, reducerea evaziunii fiscale, legea finantelor publice, dar si un proiect "drag" ministrului, respectiv publicarea noii forme a Codului Fiscal.

"Mi se reproseaza incapacitatea de a comunica politic", a spus Vladescu.

In opinia lui Vladescu, masurile luate in timpul mandatului sau isi vor arata in timp "roadele", iar Romania va iesi din recesiune.
El a atras atentia ca iesirea din recesiune a economiei nu trebuie sa se intample intr-un mod autarhic, ci prin conectarea la pietele externe.

Cine il inlocuieste pe Vladescu?

Deputatul Gheorghe Ialomitianu va prelua portofoliul Finantelor.

Deputatul PDL Gheorghe Ialomitianu, proaspat nominalizat pentru sefia Finanţelor, este economist si sustine crearea de locuri de munca sau mentinerea celor existente prin facilitati fiscale si accesul la unele resurse financiare, precum si renuntarea la repartizarea resurselor pe ordonatori de credite.

El s-a nascut in comuna Bran din judetul Brasov la 14 septembrie 1959. Este casatorit si are un copil.

Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a confirmat, potrivit Mediafax, remanierea sa. Portofoliul sau va fi preluat de senatorul Ion Ariton.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, urmeaza sa fie inlocuit cu senatorul PDL Anca Boagiu, care a mai exercitat aceasta functie.

Ministrul Agriculturii, Mihail Dumitru, va fi inlocuit de Valeriu Tabara. Dumitru a anuntat ca a fost demis, iar Tabara a confirmat ca Boc i-a propus functia.

Ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu, va fi inlocuit cu deputatul PDL, Valerian Vreme, iar ministrul Muncii, Mihail Seitan, va fi inlocuit cu deputatul PDL Nelu Ioan Botis.

CV de ministru la Finante

Sebastian Vladescu a detinut pentru a doua oara protofoliul Finantelor Publice, fiind numit la conducertea ministerului la sfarsitul anului trecut, odata cu instalarea Guvernului Boc II. El nu a fost propus de PDL, nefiind membru al acestui partid, dar a beneficiat de sustinerea presedintelui Traian Basescu.

De altfel, in toate declaratiile privind fiscalitatea si politicile bugetare, opiniile exprimate de presedinte si ministrul Finantelor erau foarte apropiate, daca nu chiar identice.

Nascut la 3 aprilie 1958, Vladescu este absolvent al Academiei de Studii Economice -Facultatea de Comert si are studii post-universitare la Merrill Lynch SUA, specializarea Piete de capital, investitii directe.

Vladescu a avut, in administratia centrala, mai multe functii, incepand din 1997, cand a fost secretar de stat la Ministerul Industriilor, fiind apoi consilier, secretar de stat, ministru si din nou secretar de stat la Ministerul Finantelor.

El a devenit ministru al Finantelor Publice, pentru prima data, in august 2005, cand l-a inlocuit in functie pe Ionut Popescu. Vladescu a detinut aceasta functie pana in aprilie 2007, cand, in urma restructurarii Guvernului, Ministerul Finantelor a fost comasat cu cel al Economiei, la conducerea institutiei fiind nominalizat atunci Varujan Vosganian. In perioada in care Vladescu a fost ministru de Finante, in noiembrie 2005, negocierile pentru continuarea acordului cu FMI, semnat in iulie 2004, au esuat, dupa ce autoritatile de la Bucuresti au respins solicitarile institutiei financiare. Fondul a criticat atunci politica bugetara a autoritatilor de la Bucuresti si a solicitat masuri de crestere a veniturilor si diminuare a cheltuielilor, pentru a diminua deficitul bugetar. Acordul stand-by a incetat, in mod formal, la 7 iulie 2006.

In ianuarie 2000, Sebastian Vladescu, la acel moment consilier al ministrului Finantelor, Decebal Traian Remes, l-a inlocuit in functia de secretar de stat la Finante pe Mihai Ungureanu, in urma unei decizii a PNL, post pe care l-a ocupat pana in decembrie 2000, cand mandatul guvernamental a fost preluat de PSD.

Citeste si Ce lasa in urma Sebastian Vladescu? TOP 20 declaratii


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri