"Cred ca sunt momente importante in viata unui om politic care determina decizii care tin de interesul public si nu de cel personal. (...) Astazi cred ca era de obligatia mea sa pun la dispozitia premierului mandatul meu si de a participa la credibilizarea actului guvernamental. Guvernul are deficit de incredere si credibilitate, dar nu unul de performanta", a afirmat Videanu, subliniind ca aceasta este o declaratie politica, informeaza Mediafax.

Videanu a renuntat, joi, la mandatul de ministru al Economiei, pentru a se ocupa de PDL, partid in care detine functia de prim-vicepresedinte.

"Masurile luate de Guvern nu au fost lipsite de substanta, ba din contra, au contribuit la stabilitatea Romaniei. Am intentionat sa iau aceasta decizie (de a renunta la mandatul de minsitru - n.r.) cu mult inainte, inca in februarie, in dorinta de a ma ocupa mai mult de partid. La nivelul PDL cred ca este o problema legata si de functionarea sa. Partidul are niste resurse extraordinare, lucru demonstrat in timp", a continuat Videanu.

El a adaugat ca la nivelul PDL isi doreste sa "recoaguleze" echipele de specialisti si comisiile economice, pentru a evalua un program de relansare a patidului si a activitatii Guvernului.

Citeste si:

"Imi doresc sa recoagulez echipa de specialisti la nivelul PDL si comisiile, in principal cele economice, care sa evalueze un program de relansare a partidului si a Guvernului. Gestionarea crizei ar fi trebuit sa aiba si dimensiunea politica la nivelul partidului.
Guvernul pune in aplicare un program politic, dar aceste programe sunt facute de partide. Imi doresc refacerea increderii din perspectiva PDL, pentru ca nu am vazut niciun fel de alternativa. Nu am vazut niciun fel de solutie de la partidele de opozitie, unii au postat solutii, le-au retras imediat, dand dovada subtirimii acestor solutii", a spus Videanu.

La finalul mandatului sau de ministru al Economiei, Videanu a afirmat ca nu doreste sa faca un "bilant triumfalist" al activitatii Ministerului Economiei.

"Din perspectiva Ministerului Economiei, nu intentionez sa fac un bilant triumfalist, dar energia si industria au dus la stabilitate economica in 2009 si 2010. Au fost singurele domenii cu crestere economica. Practic, ponderea industriei in Produdul Intern Brut a fost 26,5% in 2010, ceea ce este un semnal fata de nivelul de 22% in 2008, tendinta fiind una de crestere in 2009 si 2010", a continuat Videanu.

In functia de ministru al Economiei a fost numit senatorul PDL Ion Ariton.