Procurorii Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica i-au trimis in judecata, in 12 octombrie, pe Sorin Ovidiu Vintu si pe Octavian Turcan, pentru favorizarea infractorului, precum si pe Alexandru Stoian, pentru complicitate la aceasta infractiune, se arata intr-un comunicat de joi al Parchetului instantei supreme, transmite Mediafax, citat de 9AM.ro.

Procurorii au stabilit, in urma probatoriului administrat, ca in perioada octombrie 2009 - ianuarie 2010, Sorin Ovidiu Vintu a transmis din totalul sumei anuale de 200.000 euro, "convenite cu condamnatul Popa Nicolae", doua transe de 50.000 euro, respectiv 20.000 euro.

"Suma ii era necesara condamnatului pentru a se ascunde, in scopul de a nu fi descoperit de autoritatile indrituite sa puna in executare mandatul european de arestare emis pe numele sau, pentru executarea pedepsei de 15 ani inchisoare la care a fost condamnat prin hotarare judecatoreasca definitiva si executorie", potrivit procurorilor.

Citeste si:

In acest scop, arata procurorii, Sorin Ovidiu Vintu a identificat si modalitatile concrete de transfer al banilor, menite sa previna identificarea tranzactiilor si persoanelor implicate in aceste operatiuni. Astfel, transferul sumei de 50.000 euro a fost pus in executare de Octavian Turcan.

De asemenea, procurorii au mai stabilit ca, la data de 11 noiembrie 2009, Sorin Ovidiu Vintu, prin intermediul lui Alexandru Stoian, a transmis o alta transa, de 20.000 euro, suma ce urma a fi folosita pentru plata diferitelor servicii de care Nicolae Popa avea nevoie pentru a nu fi descoperit de autoritatile judiciare.

Cititi mai multe despre acest subiect pe 9AM.ro.