Plenul Camerei Deputatilor a adoptat un proiect de lege prin care TVA se reduce de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar, si o initiativa legislativa de modificare a Codului Fiscal prin care pensiile de sub 2.000 de lei nu sunt impozitate. Legile urmeaza sa fie transmise presedintelui Traian Basescu pentru promulgare.

“Daca aceste proiecte legislative ar intra in vigoare, ar insemna ca facem un pas mare spre marginea prapastiei”, a declarat pentru wall-street.ro Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei.

Neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei si reducerea TVA la alimentele de baza sunt masuri nesustenabile si vor cauza pierderi de venituri la buget care trebuie compensate prin noi actiuni restrictive, in urma carora va suferi tot populatia, considera si analistii economici.

Citeste si:

Initiativa legislativa privind reducerea cotei TVA la alimentele de baza semnata de mai multi deputati si senatori PSD+PC si PNL a fost respinsa de Senat, dar a trecut marti, aceasta fiind adoptata de Camera Deputatilor, in sesiunea de vot final, cu unanimitate, respectiv 290 de voturi.

Ulterior, deputatii au precizat ca aceasta initiatva a fost votata dintr-o "eroare tehnica legislativa" ce urmeaza sa fie corectata.

Tot populatia va suferi: TVA de 5% la alimente. Pensiile mici, neimpozitate