"In cursul zilei de astazi (marti - n.r.) le voi retrimite la Parlament pe ambele, celebrele legi votate din greseala. Da, le voi trimite inapoi la Parlament pentru reexaminare si pentru punere in concordanta cu angajamentele internationale ale Romaniei si cu nevoia de predictibilitate in fiscalitate", a declarat Traian Basescu, raspunzand unei intrebari referitoare la legile care prevad reducerea TVA la 5% la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 de lei.

Presedintele Traian Basescu a declarat si luni seara, la TVR 1, ca nu va promulga legile care prevad reducerea TVA la alimente si neimpozitarea pensiilor mici, mentionand ca nu crede ca cele doua acte normative au fost votate "din greseala" de parlamentarii din arcul puterii.

Pe de alta parte, presedintele a spus ca a discutat cu reprezentantii FMI despre cele prevazute in aceste legi. "I-am asigurat ca nu vom modifica fiscalitatea, ceea ce inseamna ca nu voi promulga legile", a spus Basescu. Presedintele a adaugat ca legile sunt scrise prost.

Citeste si:

Surse guvernamentale declarasera pentru MEDIAFAX ca presedintele Traian Basescu a promis oficialilor FMI din misiunea de evaluare a acordului stand-by ca nu va promulga legile privind TVA redusa la alimente si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat recent un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24% la 5% pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

In aceeasi zi, Camera Deputatilor a adoptat si o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".
A doua zi, deputatii PDL, intre care si ministri, au sustinut ca au votat din greseala in favoarea celor doua proiecte.