Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.
Romanii mananca hamburgeri, saorme, falafel si kebab in valoare de 2 miliarde de euro pe an, in timp ce "efortul" de a arde caloriile depuse ii costa doar 270-300 milioane de euro, titreaza Gandul. Tradus in produse fast-food, de exemplu, un abonament lunar la sala costa cat 50 de hamburgeri de 2,5 lei si cat 13 saorme de 10 lei. Cu alte cuvinte, pe piata fast-foodului se cheltuie anual sume de 15 ori mai mari comparativ cu sportul.

Ziarul Financiar
scrie despre decizia Bancii Nationale de a lasa neschimbate dobanda-cheie la leu si rezervele minime pe care bancile trebuie sa le constituie. Astfel, dobanda-cheie la leu a ramas la pragul de 6,25%.

In goana dupa clienti, operatorii de telefonie mobila apeleaza in ultima vreme la o metoda destul de intalnita in strainatate si anume cea a contractelor incheiate prin telefon, informeaza Capital. Daca ai acceptat telefonic prelungirea contractului la telefonia mobila nu trebuie sa iti faci griji deoarece aceste contracte nu prezinta valoare juridica daca se ajunge in fata ANPC sau in instanta.

"Pretul apartamentelor isi continua declinul" titreaza Evenimentul zilei. Valoarea unui metru patrat util a ajuns, in octombrie, la cel mai mic nivel din ultimii doi ani si jumatate, adica la o medie nationala de 1.070 de euro, mai putin cu 3,1% fata de luna septembrie.

Adevarul realizeaza un clasament al locurilor de munca mereu vacante. Chiar daca e criza, somerii indemnizati nu se inghesuie sa ocupe locurile de munca disponibile daca sunt prost remunerate. Salariile mici fac mult mai atractiva indemnizatia de somaj. Joburile in confectii sunt cele mai ocolite, intrucat sunt temporare si retribuite cu 600 de lei brut.

Firmele de avocatura de business independente Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Musat & Asociatii si Salans si White&Case, dintre cele internationale care activeaza in Romania, vorbesc in Money.ro despre cum isi recruteaza juniorii si cum poti deveni atractiv pentru o casa de avocatura de top.

Controversat, speculant, oportunist. Dinu Patriciu a ajuns in postura de cel mai bogat roman profitand de conjuncturi, anticipand si, dupa cum spune chiar el, incercand sa multumeasca pe toata lumea, scrie Dailybusiness.ro, trecand in revista cateva din "lectiile" sale pentru cei care vor sa-si deschida o afacere.

Dupa ce anul trecut si-a incercat norocul pe CNN si Eurosport, cand au fost derulate cele mai costisitoare campanii de promovare exter­na a Romaniei, de 1,5 mil. euro, dar numarul de turisti straini s-a diminuat cu 13% fata de 2008, turismul autohton va fi promovat si pe canalele new media, ne informeaza Financiarul.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri