Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei (BNR), a reprosat autoritatilor ca nu au fost in stare sa construiasca o autostrada de la Nadlac la Marea Neagra, desi aceasta este "o traiectorie europeana", anunta Mediafax.

"Spuneam in 2004, la Cluj, ca tara noastra va trebui sa aloce sume substantiale pentru proiecte de infrastructura care sa ne apropie de standardele UE. Sa nu fim in stare dupa zece ani sa construim autostrada de la Nadlac la Marea Neagra, cand aceasta este o traiectorie europeana? Europa a ajuns la Marea Neagra. Pai a ajuns la Marea Neagra numai asa, pe harta, fara un sistem de transport bine pus la punct?", s-a intrebat guvernatorul BNR, in cadrul unui discurs sustinut la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) din Cluj.

Guvernatorul la manifestarile dedicate implinirii a 90 de ani de la infiintarea primei institutii de invatamant economic superior in limba romana, Academia de Inalte Studii Comerciale si Industriale.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Economie »Citeste si
Isarescu: Romania are nevoie de autostrazi care sa traverseze Carpatii