El a aratat ca sunt foarte multe terenuri nelucrate si ca il "doare sufletul" sa vada ca in Romania sunt acordate subventii pentru suprafete pe care cresc balarii, informeaza Mediafax.

"Sunt foarte multe terenuri nelucrate si ma doare sufletul sa vad ca in Romania se primeste subventie pentru un hectar de teren si cand te duci, cresc balarii si este teren nelucrat. Aici va trebui sa luam o decizie prin care cei care nu lucreaza pamantul fie sa nu primeasca subventie, fie sa plateasca o penalitate sau o forma de impozitare mai mare, astfel incat sa fie obligati ori sa il vanda, ori sa il inchirieze, sa il arendeze, ori sa il lucreze. E bataie de joc la adresa celorlalti cetateni sa ii lasam in continuare sa mearga in aceasta maniera", a spus Boc, la postul public de radio.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca sustine introducerea unui impozit pe terenurile nelucrate, care sa fie cel putin la nivelul subventiei de 100 de euro/hectar primita conform regulilor Uniunii Europene.

Citeste si:

El a adaugat ca trebuie gasita o solutie pentru vanzarea sau arendarea de catre proprietari a terenurilor de 3-5 hectare, apreciind ca a lasa nelucrate trei milioane de hectare este "aproape o lovitura data propriei economii".

In luna septembrie, ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca proprietarii de terenuri nelucrate care nu ingrijesc si nu curata suprafetele respective vor fi penalizati, cu o suma de 50-60 de euro pe hectar, aratand ca o mare problema a agriculturii romanesti este reprezentata de cele trei milioane de hectare de teren necultivate.