Deontologia a fost reintrodusă în lista cursurilor obligatorii pentru domeniul Științele Comunicării, iar Legislația media figurează din nou în lista disciplinelor complementare, în documentele de referință publicate de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Superior, după cum a semnala, pe pagina sa de Facebook, Raluca Radu, șefa departamentului de Jurnalism a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) a Universității din București.

Ea notează acum că modificările în standardele ARACIS au fost făcute la sfârșitul lunii aprilie și publicate pe site-ul Agenției acum o lună, pe 26 mai, scrie Edupedu.

Dispariția deontologiei din rândul materiilor obligatorii la toate facultățile de comunicare fusese semnalată la începutul anului, când zeci de profesori universitari și reprezentanți ai unor ONG-uri au transmis ARACIS o scrisoare deschisă în care cereau ca agenția să îndrepte această “eroare materială”.

Aceștia arătau în scrisoarea deschisă că “Deprofesionalizarea în relații publice și publicitate este primul pas în instaurarea unui regim autoritar, cu interese reduse în menținerea transparenței decizionale în instituțiile publice, a transparenței afacerilor, a pieței libere. Din păcate, istoria recentă a României a demonstrat că un regim totalitar, cum a fost regimul comunist, nu permite nici măcar existența profesiilor de specialist în relații publice și specialist în publicitate, iar jurnaliștii sunt instrumentalizați în propagandă și legitimarea puterii abuzive”.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri