Prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a declarat că în sălile de curs unde nu se poate respecta distanţa de un metru între elevi trebuie montate separatoare de plexiglas.

Niculescu a menţionat că utilizarea plexiglasului şi a măştilor de protecţie va îngreuna transmiterea coronavirusului.

Unde trebuie montat peretele de plexiglas

"Sunt discuţii referitoare la oportunitatea montării separatoarelor de plexiglas în clasele de învăţământ unde nu se poate respecta distanţa de un metru între elevi. Aici, alături de DSP, am clarificat faptul că rolul acestui perete de plexiglas, practic adăugat la faptul că elevii vor purta şi mască de protecţie, va face ca transmiterea acestui virus să fie mai puţină probabilă dacă ne luăm mai multe măsuri de protecţie. Peretele de plexiglas trebuie montat în sălile de curs unde nu se poate respecta distanţa de un metru între elevi", a declarat prefectul Constanţei, la finalul unei şedinţe cu conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi directorii de şcoli.

Potrivit acestuia, separatoarele de plexiglas vor fi achiziţionate de către unităţile de învăţământ, din bugetele acestor instituţii.

În judeţul Constanţa, singura localitate unde anul şcolar va începe în scenariul trei este Cuza Vodă, unde incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 a atins valoarea de 3,49. În celelalte localităţi, incidenţa este sub 1 sau chiar zero

Sursa foto: Luminaimages, Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri