În vreme ce 41% din populaţia Uniunii Europene între 25 şi 34 de ani avea studii superioare la nivelul anului trecut, în România procentul este de numai 25%, conform datelor Eurostat.

Statele membre UE şi-au stabilit ca obiectiv creşterea la 45% a procentului populaţiei UE cu vârsta între 25 şi 34 de ani cu studii superioare complete până în 2030, scrie Agerpres. Cel mai scăzut procent al populaţiei care deţine diplome în învăţământul terţiar se înregistrează în România (23%), urmată de Italia (28%) şi Ungaria (33%).

Aproape jumătate din statele membre UE au îndeplinit deja obiectivul pentru acest indicator: Luxemburg, Irlanda, Cipru, Lituania, Ţările de Jos, Belgia, Franţa, Suedia, Danemarca, Spania, Slovenia, Portugalia şi Letonia.

Există o diferenţiere clară pe genuri în rândul celor cu educaţie superioară: un procent mai ridicat de femei (47%) cu vârsta între 25 şi 34 de ani avea studii superioare complete, comparativ cu bărbaţii (36%). Deşi procentul bărbaţilor cu studii superioare a crescut în ultimii zece ani, ritmul de creştere a fost mai lent decât în cazul femeilor. Doar în România și Bulgaria procentul de bărbați este mai mare decât cel al femeilor.

Analizând diferenţele dintre grupele de vârstă privind nivelul de educaţie în 2021, există o diferenţă clară: 37% din populaţia UE cu vârsta între 25 şi 54 de ani avea studii superioare complete, faţă de 22% în cazul celor cu vârsta între 55 şi 74 de ani.

Sursa foto: Adrian Dascal / Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Educație »


Setari Cookie-uri