Defalcat, asigurarile generale au generat prime de 217,11 milioane de lei, de la 327,33 milioane de lei in urma cu un an, potrivit Mediafax.

Ardaf si-a inceput activitatea in anul 1992 si este controlata indirect de Generali PPF Holding, care a intrat in actionariatul asiguratorului in iunie 2008, cand a preluat de la PPF Alpha Limited 72,75% din actiuni, pe care compania le controla prin intermediul Iberian Structured Investments (Olanda). Cele mai recente date de la Depozitarul Central arata ca Iberian Structured a ajuns la o cota de 61,71%, iar Generali PPF Holding (Olanda) detine un pachet de actiuni reprezentand 38,29%.

Saptamana viitoare actionarii Ardaf vor discuta despre diminuarea capitalului social cu 358,15 milioane de lei, la 44,77 milioane de lei, si participarea la fuziunea prin absorbtie cu Generali Romania, potrivit datelor publicate de asigurator.

Operatiunea se va realiza prin anularea a peste 3,5 miliarde de titluri Ardaf, ca urmare a diminuarii activului net al societatii cu o valoare mai mica decat jumatate din capitalul social, se arata intr-un convocator publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti.

Procedura juridica de fuziune presupune absorbtia Generali de catre Ardaf. De asemenea, pastrarea ambelor branduri implica si mentinerea celor doua retele de vanzare. Dupa fuziune, Generali Romania va prelua toate obligatiie fata de clientii celor doua companii.

Citeste si:

Generali se plaseaza intre primii zece asiguratori locali dupa nivelul primelor subscrise.

Grupul italian a preluat in 2008, in baza unui acord incheiat cu fondul ceh de investitii PPF Investments, controlul companiilor de asigurari Ardaf si Roumanie Assurance International (RAI).

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a anuntat, la 10 februarie, ca a aprobat transferul portofoliului de asigurari generale al RAI catre Ardaf, care a inclus 649 de contracte de asigurare emise de RAI pana la 31 iulie 2010.

Generali PPF Holding a fost infiintat in iulie 2007, prin unificarea operatiunilor in Europa Centrala si de Est ale Generali (Italia) si PPF Investment (Cehia). Generali detine 51% din Generali PPF Holding.