Francezul Guy Poupet, presedintele BRD - Groupe Societe Generale, considera ca revenirea economica este inceata, dar sustine ca perspectiva Romaniei pe plan international este buna.
Guy Poupet (foto), bancherul care in urma cu mai bine de un an a preluat conducerea BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca de pe piata locala dupa valoarea activelor gestionate, considera ca inca este greu de spus cum a fost primul trimestru din 2011 pentru economie si ca aceasta isi revine, insa incet.

"Este greu de spus cum a fost primul trimestru din acest an, dar se observa ca revenirea economica este inceata. Insa, cred ca cel mai greu pentru Romania a fost in 2010", a explicat, pentru wall-street.ro, Guy Poupet, presedintele BRD.

Seful BRD este putin mai optimist acum decat in urma cu o luna, cand mentiona ca primele semne din 2011 nu indica o redresare sau o imbunatatire a situatiei economice din Romania.

Guvernul si FMI sustin ca economia Romaniei a iesit din recesiune la finalul primului trimestru din acest an, insa Institutul National de Statistica va furniza datele privind evolutia PIB din aceasta perioada abia pe 13 mai 2011. De asemenea, Guvernul si FMI estimeaza pentru acest an o crestere economica de 1,5% din PIB. Analistii Raiffeisen considera, de asemenea, ca economia Romaniei a depasit cea mai dificila perioada. Ei anticipeaza o revenire economica treptata si mizeaza pentru 2011 pe un avans de 1,5% din PIB.

Poupet sustine ca perspectiva Romaniei pe termen mediu pe plan international este buna, mai ales in contextul in care se asteapta iesirea din recesiune. "Daca in acest an vom vedea o revenire economica si reluarea cresterii, atunci exista toate premisele ca si ratingul Romaniei sa se imbunatateasca", afirma seful BRD.

Cresterea ratingului Romaniei depinde de reformele structurale si de asigurarea unui control mai bun al cheltuielilor guvernamentale, iar probabilitatea unui astfel de scenariu ar creste atunci cand motivatia Guvernului pentru reforme si stabilitate devine independenta de FMI, sustine agentia Moody's.

Moody's este singura mare agentie de rating internationala care mai acorda Romaniei calificativ cu recomandare de investitii, dupa ce Fitch si Standard & Poor's au retrogradat Romania in toamna anului 2008 la un nivel speculativ (junk).

Presedintele BRD mai considera si ca situatia din Libia nu va avea un impact direct asupra economiei romanesti. Economistii cred ca Romania, dar si alte state din lume, pot fi afectate de razboiul din Libia si situatia tensionata din Orientul Mijlociu prin prisma evolutiei pe care o va inregistra pretul petrolului.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri