Portofoliul Raiffeisen Leasing a scazut in 2010

Portofoliul Raiffeisen Leasing Romania a continuat sa scada anul trecut, de la 203 milioane euro la 158 milioane de euro, desi compania a incheiat 1.100 de contracte noi, in suma de 53 milioane de euro, potrivit Mediafax.

Portofoliul companiei a scazut in 2009 cu 32%, la 859 milioane de lei (203 milioane de lei), fiind impartit intre echipamente (14%), vehicule (74%) si imobiliare (12%).

La finele anului trecut, portofoliului Raiffeisen Leasing era impartit intre echipamente (15%), vehicule (67%) si imobile (18%).
Compania a reusit sa incheie anul trecut pe profit, comparativ cu "o pierdere semnificativa" raportata pentru 2009.

Raiffeisen Leasing a obtinut anul trecut un profit net de 900.000 de euro, iar castigul net consolidat raportat la nivelul grupului de leasing se ridica la 1,9 milioane de euro, potrivit standardelor internationale de contabilitate, IFRS.

Compania si-a adaptat strategia in directia integrarii produsului de leasing in oferta de produse a Raiffeisen Bank Romania, concentrarii pe noi businessuri, optimizarii fluxurilor interne, reorganizarii si intensificarii activitatii de colectare debite si recuperare, oferii de consultanta si solutii de restructurare a creantelor pentru clientii viabili si administrarii si revanzarii activelor de leasing reposedate.

Activitatea anului 2010 a fost caracterizata de reducerea de zece ori a costurilor cu riscul comparativ cu 2009.

Raiffeisen Leasing Romania a performant anul trecut mai bine decat orice companie de leasing si a crescut semnificativ din perspectiva cotei de piata, ajungand de pe locul 14 in 2009 pe locul 4 in topul companiilor de leasing bancare, potrivit unui raport al conducerii grupului Raiffeisen.

Compania a fost infiintata in iulie 2002 si este controlata in proportie egala de Raiffeisen-Leasing International si Raiffeisen Bank Romania.
Oferta Raiffeisen Leasing Romania se adreseaza cu precadere firmelor, in special IMM-uri, corporatii, sectorul public si mai putin pentru persoanele fizice.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri