Leul a inceput saptamana pozitiv

Moneda nationala a deschis la cotatii apropiate de 4,12 lei/euro, insa primele schimburi de luni au dus cursul sub 4,11 lei/euro, evolutie sustinuta de cresterile inregistrate pe bursa americana, potrivit dealerilor.

In debut, bancile afisau cotatii de 4,1180 - 4,1200 lei/euro, peste nivelul de la finele sesiunii de vineri, cand paritatea se situa la 4,1130 - 4,1155 lei/euro, scrie Mediafax. Ulterior, cotatiile au coborat treptat, iar in jurul orei 10:15, schimburile se perfectau la 4,1040 - 4,1060 lei/euro.

Valutele din regiune au deschis cu evolutii mixte. Astfel, forintul era stabil, iar zlotul se apreciat cu 0,6%, insa unii dealeri considera ca atat leul, cat si regiunea ar putea trece pe depreciere, intrucat bursele europene au inceput sedinta pe minus, dupa zvonurile potrivit carora Grecia vrea sa renunte la moneda europeana.

Actiunile de pe Wall Street au inchis tranzactiile de vineri in crestere, dupa ce datele peste asteptari referitoare la piata americana a muncii au temperat temerile privind redresarea economica.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Cât costă o asigurare în cazul infectării cu Covid-19 pentru angajați
Setari Cookie-uri