Moneda nationala a ramas pe depreciere in a doua parte a zilei, iar cursul fluctua usor sub 4,24 lei/euro, dupa o sesiune apatica si pe volume reduse de transfer, potrivit dealerilor, scrie Mediafax.
In jurul orei 16:30, schimburile se perfectau la 4,2365 - 4,2385 lei/euro, cu circa 1,5 bani peste nivelul de luni seara, de 4,2215 - 4,2240 lei/euro.

In debut, bancile cotau euro la 4,2330 - 4,2350 lei, iar in prima parte a zilei paritatea a atins un maxim de 4,2415 lei/euro.

Spre jumatatea zilei, cotatiile s-au stabilizat usor sub 4,24 lei/euro si au ramas acolo pe tot parcursul sesiunii.

"Piata a fost foarte linistita, iar volumele incredibil de mici, in conditiile in care pe valutele din regiune s-au inregistrat volume peste medie.

Sentimentul negativ a pornit de la datele dezamagitoare privind evolutia industriei prelucratoare americane in iulie", a spus dealerul unei banci.

El a adaugat ca aversiunea la risc a fost alimentata de cresterea contractele credit default swap pe datoriile Spaniei si Italiei, din cauza temerilor ca al doilea pachet de salvare a Greciei nu va fi suficient pentru a opri extinderea crizei datoriilor de stat catre economiile mai mari din regiune.

Valutele din regiune si-au pastrat corectiile, la circa 0,6%.

Referinta publicata marti de Banca Nationala a Romaniei pentru francul elvetian, de 3,8269 lei/franc, a atins maximul istoric. Compartiv cu nivelul de referinta anuntat luni de BNR, de 3,7110 lei/franc, paritatea de marti este cu 11,59 bani mai mare.

Francul elvetian, considerat de investitorii din intreaga lume un activ sigur in perioadele de criza, a atins marti maximul istoric si fata de euro.
Cursul oficial pentru euro a crescut cu 1,1 bani, la 4,2356 lei/euro.

Totodata, in raport cu moneda americana, rata de referinta a crescut cu 6,15 bani, de la 2,9249 lei/dolar la 2,9864 lei/dolar.

Dobanzile practicate marti de bancile comerciale pentru plasamentele pe o zi au scazut de la 4,26% - 4,76% la 4,12 - 4,62%. In schimb, randamentele afisate pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au ramas la 4,14% - 4,64%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri