Primul bancher care a adus creditele CHF in Romania incearca sa-si salveze clientii si bilantul

OTP Bank Romania, prima banca ce a adus pe piata locala creditele ipotecare in franci elvetieni, a redus dobanda la aceste imprumuturi cu un punct procentual si a suspendat temporar rambursarea capitalului, in incercarea de a-si ajuta clientii care nu mai pot suporta aprecierea semnificativa a francului, cotat acum cu peste 4 lei fata de 2 lei in 2006 - 2008.

Clientii OTP Bank cu credite ipotecare in franci elvetieni pot solicita bancii reducerea ratei dobanzii cu un punct procentual, pe o perioada de 6 luni, precum si suspendarea temporara a rambursarii capitalului, pe o perioada de pana la doi ani. Pentru a putea beneficia de aceste solutii, clientii bancii trebuie sa se adreseze unitatii OTP Bank Romania de la care au contractat creditul.

Masurile propuse de OTP Bank vin in contextul in care rata platita de majoritatea clientilor s-a dublat in ultimii 2-3 ani, iar cotatia de referinta a francului a urcat la 4,08 lei.

Oficialii bancii sustin ca cele doua masuri de sprijin pot asigura o reducere de 20 - 30% a ratei lunare de plata. Subsidiara locala a OTP Bank are in portofoliu 13.800 de clienti care au contractat credite ipotecare in franci elvetieni.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri