Generali Romania, societate formata in urma fuziunii prin absorbtie dintre Generali Asigurari si Ardaf (ARDF), va fi condusa de Adrian Marian, fostul director general adjunct al Generali Asigurari, potrivit Mediafax.
Pana in prezent, Generali Asigurari a fost condusa de Maria Kovarova, care ramane in Consiliul de Supraveghere al noii companii de asigurare, iar Ardaf de Uma Stanislav.

"Pe termen scurt, ne propunem eficientizarea produselor interne, in vederea imbunatatirii serviciilor oferite, urmarind totodata relansarea vanzarilor si retentia clientilor. Pe termen mediu, vizam asigurarea unor baze solide pentru o dezvoltare sigura, constanta si profitabila", a declarat, intr-o conferinta de presa, directorul general al Generali Romania, Adrian Marian.

El a adaugat ca noua societate de asigurari va cheltui trei milioane de euro pentru promovarea fuziunii.

Kovarova a aratat ca procesul de fuziune va dura un an.

La finele lunii august, actionarii Ardaf si Generali Asigurari au aprobat fuziunea celor doua companii, denumirea primului asigurator, care va fi societatea absorbanta, urmand sa fie schimbata in Generali Romania dupa incheierea procesului.

"Adunarea generala extraordinara a actionarilor aproba cu 99,9% din voturi (...) fuziunea prin absorbtie dintre Generali Asigurari, in calitate de societate absorbita, si Ardaf , in calitate de societate absorbanta, in conditiile prevazute in proiectul de fuziune datat 31 martie 2011 (...), precum si implementarea proiectului de fuziune mentionat. (...) Denumirea Ardaf se va schimba in Generali Romania Asigurare Reasigurare", se arata intr-un document publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti in 25 august.

O decizie similara a fost adoptata si de actionari Generali Romania.

"Actionarii Generali si Ardaf, precum si autoritatea de reglementare a pietei de asigurare din Romania, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor, au aprobat fuziunea celor doua companii, incepand cu 1 septembrie 2011", se arata intr-un comunicat Generali din 25 august remis agentiei MEDIAFAX.

Potrivit proiectului de fuziune, operatiunea urmareste in principal consolidarea pozitiei grupului italian Generali in Romania.

"Generali Romania tinteste sa devina societatea de referinta pentru intreaga gama de produse de asigurare, atat pentru clientii romani persoane fizice cat si pentru persoane juridice, devenind noul detinator al pozitiei a 5-a in topul asiguratorilor din Romania pe baza primelor din 2010 si va exercita o influenta sporita asupra pietei.

In conformitate cu decizia de a continua folosirea ambelor marci, vor fi mentinute si retelele de vanzare ale celor doua societati", se arata in proiectul de fuziune publicat in Monitorul Oficial.

In 2010, primele subscrise de cele doua societati au insumat 657,05 milioane de lei, de la 834,05 milioane de lei in urma cu un an, din care Generali Asigurari a contribuit cu 439,91 milioane de lei.

Raportat la primele subscrise la nivelul pietei de asigurari generali si de viata, cele doua societati au avut o cota de piata cumulata de 9,4% in 2009, care a coborat la 7,9% in cursul anului 2010.

Primii patru asiguratori locali sunt Astra, Allianz-Tiriac, Omniasig si Groupama, potrivit datelor din raportul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor aferent anului 2010.

La finele primului semestru din acest an, Generali Romania ocupa locul 7 in ierarhia asiguratorilor locali dupa nivelul primelor subscrise din asigurari generale si de viata, potrivit datelor prezentate de reprezentantii companiei.

"Fuziunea va permite o utilizare optima a punctelor forte ale celor doua societati: excelenta organizatorica si operationala pentru Generali si acoperirea retelei de distributie pentru Ardaf, avand ca rezultat final o imbunatatire semnificativa a calitatii serviciilor furnizate catre clienti - care nu va trece neobservata pe piata", se arata in documentul de fuziune.

In urma fuziunii, structura de management se va simplica, iar dezvoltarea proceselor de management al riscurilor se va accelera, atat prin diversificarea riscurilor (riscurile de asigurare dar si riscurile asociate portofoliului de investitii) cat si prin atingerea unei mase critice, se spune proiectul de fuziune.

Ca parte a procesului de fuziune, Ardaf va emite 883,23 milioane actiuni cu valoare nominala de 0,1 lei fiecare, care vor fi atribuite actionarilor Generali. In consecinta, capitalul social al Ardaf se va majora cu 88,3 milioane de lei, la 133,09 milioane de lei.

"Numarul noilor actiuni care urmeaza a fi emise de Ardaf a fost calculat prin rotunjirea in plus a numarului de actiuni rezultat prin aplicarea raportului de schimb la numarul de actiuni Generali detinut de catre fiecare dintre actionarii Generali. Noile actiuni Ardaf vor fi listate, impreuna cu actiunile existente ale companiei aflate in circulatie", se precizeaza in document.

Raportul de schimb a fost determinat ca 0,6823 actiuni Ardaf pentru fiecare actiune Generali.

Structura viitoarei societati care va rezulta in urma fuziunii Ardaf cu Generali va include Generali Holding Vienna AG - 55,6104%, Iberian Structured Investment I BV - 20,7564%, Generali PPF Holding BV, ORG Unit Prague CZE - 12,8804% si Astra - 10,6375%, alaturi de mai multe unitati ale cooperatiei de consum, persoane fizice si juridice - 0,1154%.

Capitalul social al Generali Romania va fi de 133,09 milioane de lei.

In iunie, Generali Holding Vienna a achizitionat de la Astra 16,03% din capitalul social Generali Asigurari. Valoarea tranzactiei a fost estimata de surse din piata la 24 milioane de euro.

Ardaf si-a inceput activitatea in anul 1992 si este controlata indirect de Generali PPF Holding, care a intrat in actionariatul asiguratorului roman in iunie 2008, cand a preluat de la PPF Alpha Limited 72,75% din actiuni, pe care compania le controla prin intermediul Iberian Structured Investments (Olanda).

Cele mai recente date de la Depozitarul Central arata ca Iberian Structured a ajuns la o cota de 61,71%, iar Generali PPF Holding (Olanda) detine un pachet de actiuni reprezentand 38,29%.

Generali PPF Holding a fost infiintat in iulie 2007, prin unificarea operatiunilor in Europa Centrala si de Est ale Generali (Italia) si PPF Investment (Cehia).

Generali detine 51% din Generali PPF Holding. Infiintata in 1993, Generali Romania are un capital social de 129,45 milioane de lei si este parte a grupului italian Generali, unul dintre cele mai vechi grupuri de asigurari din lume. Societatea este controlata de Generali Holding Vienna - 83,8%.

Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară. În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri