ING Bank a lansat un nou credit de consum numit CreditĺFORTE. Creat pentru a oferi o solutie rapida in vederea obtinerii banilor necesari realizarii proiectelor personale, noua facilitate de credit de consum lansata de ofera posibilitatea obtinerii unui imprumut fara avans, fara girant, in lei sau in euro.

Suma maxima pe care solicitantii o pot imprumuta prin pachetul CreditĺFORTE in RON este de 300.000. Pentru un credit in euro, valoarea imprumutului poate ajunge pana la 50.000. Utilizarea sumei imprumutate este discretionara, titularul urmand sa mentioneze in cererea de credit destinatia acestuia (de pilda: achizitionarea unor bunuri, finantarea unor calatorii sau studii in strainatate, extinderea unei afaceri, investitii imobiliare, etc.). Creditul va fi garantat cu ipoteca pe o proprietate a titularului sau a unei terte persoane (familie, cunostinte).

ôNoul produs de credit ofera clientului libertate de miscare si de alegere. Solicitantii avand varste cuprinse intre 21 de ani si varste apropiate datei pensionarii pot beneficia de avantajele CreditĺFORTE, o facilitate care ofera clientului drept de proprietate din momentul achizitionarii bunului, conferindu-i posibilitatea de a suplimenta, daca este necesar, suma imprumutataö, a subliniat Dirk Serbruyns, Presedintele ING Romania.

CreditĺFORTE se acorda solicitantilor cu un venit minim net lunar pe familie de 950 RON si, respectiv, 750 Euro, pentru cei care aleg un credit in Euro. Durata de rambursare a creditului in RON este de pana la 20 de ani si, respectiv, 15 ani in cazul unui credit in Euro. Dobanda preferentiala pentru CreditĺFORTE este de 9%.

Pe langa produsul CreditĺFORTE, ING ofera doua pachete de credite ipotecare pentru achizitionarea, construirea sau renovarea locuintei: creditul in RON, Avantaj PLUS si creditul in Euro, Euro Classic, amandoua cu o dobanda de 9%.

ING a lansat pachetele de credite ipotecare in aprilie 2003, fiind prima banca din Romania care a oferit credite in lei cu durata de rambursare de 25 de ani.