22 Martie 2006 a fost ultima zi in care investitorii au putut subscrie pentru obligatiunile emise de ProCredit Bank, informeaza banca.
Prima emisiune de obligatiuni de la ProCredit Bank a beneficiat de o dobanda fixa de 8,5 la suta pe an. Emisiunea a fost compusa din 70.000 de obligatiuni de rangul I, negarantate, fiecare cu o valoare nominala de 500 RON si cu o maturitate de trei ani. Obligatiunile emise de ProCredit Bank s-au adresat atat persoanelor juridice, cat si celor fizice, fiind divizate in doua categorii, investitorilor mici alocandu-li-se o transa de cinci la suta din oferta, iar investitorilor mari 95 la suta.

La terminarea perioadei de subscriere au fost subscrise un numar de 138.326 obligatiuni, emisiunea fiind suprasubscrisa cu 198 la suta. Valoarea totala a emisiunii a fost majorata in urma suprasubscrierii cu 15 la suta, de la 35.000.000 lei la 40.250.000 lei. Numarul total de obligatiuni alocate, conform legii, pentru investitorii care au subscris, a fost de 80.500 obligatiuni, cu o valoare totala de 40.250.000 lei. Astfel, 561 de obligatiuni au fost subscrise si alocate catre investitorii mici (rata de alocare de 100 la suta), avand o valoare de 280.500 lei, si 79.939 obligatiuni au fost alocate catre investitorii mari, cu o valoare totala de 39.969. 500 lei.

Numarul total de subscriitori pentru obligatiunile ProCredit Bank este 41, divizati in 18 investitori mici si 23 investitori mari.

Asteptarile bancii in ceea ce priveste subscrirea obligatiunilor emise au fost cu mult depasite in cazul investitorilor mari. Daca in ceea ce priveste micii investitori, rata de alocare este de 100 la suta, in cazul celor mari, 137.765 au fost subscrise, rata de alocare fiind de 58 la suta datorita suprasubscrierii, adica 79.939 obligatiuni.

ProCredit Bank este singura banca de microfinantare din Romania, axandu-se pe finantarea microintreprinzatorilor, intreprinderilor mici si mijlocii.

In Romania, ProCredit Bank a fost infiintata in 2002 si reprezinta rezultatul unui parteneriat intre institutii financiare de renume international, cum ar fi: BERD, IFC - Membra a Grupului Bancii Mondiale, Commerzbank, DEG, ProCredit Holding (companie germana de investitii), si IPC. Aceasta structura unica de actionari asigura un management stabil si prudent si o evolutie dinamica a ProCredit Bank pe piata romaneasca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri