Certinvest se muleaza pe asiguratorii care isi depun banii in fondurile mutuale, lansand un nou produs. Directorul general al Certinvest, Eugen Voicu, a sustinut ca valoarea minima a sumei investite se ridica la 100.000 lei.

In opinia sa, "fondurile mutuale pot fi administrate de Certinvest si/sau de alte societati de administrare. Suma minima care trebuie investita se ridica la 100.000 de lei. Comisionul de administrare este negociabil, in functie de suma investita".

In luna noiembrie a anului 2005, Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a emis norme cu privire la calculul lichiditatii si la structura activelor lichide ale asiguratorilor.

Regulamentul mentioneaza ca plasamentele asiguratorilor listate la BVB pot fi considerate active lichide.

Actiunile achizitionate de asiguratori vor fi considerate active, admise pentru acoperirea rezervelor tehnice ale societatilor de asigurari generale. Eugen Voicu a admis ca "Certinvest are deja clienti din domeniul asigurarilor, cu conturi individuale", iar companiile pot face plasamentul banilor in conturile individuale ale fondurilor deschise de investitii.

Certinvest planuieste pentru luna iulie lansarea unui fond mutual de investitii care sa acopere domeniul imobiliar.

Acesta se va adresa investitorilor calificati, cum sunt bancile, fondurile de pensii si societatile de asigurare, conform spuselor directorului firmei. "Valoarea unitatii de fond va fi de 10.000 de euro, echivalentul in lei.

Din discutiile cu reprezentantii pietei de capital, am primit asigurari ca aceste titluri vor putea fi tranzactionate pe Bursa", a conchis Voicu.
Valoarea activelor detinute de fondurile mutuale din Romania este estimata la peste 100 milioane de euro.

Grupul Certinvest este administratorul a patru fonduri mutuale, Intercapital, Capital Plus, Orizont si Tezaur.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Citește și
Diana Mereu, RASCI: Care sunt riscurile la care se expun pacienții neinformați
Setari Cookie-uri