Rezervele valutare de la BNR au scazut in luna iulie cu 819 milioane euro, de la 32,96 miliarde euro la 32,14 miliarde euro, in conditiile in care platile scadente in contul datoriei publice denominate in valuta au fost de 127,92 milioane euro.

In cursul lunii iulie, BNR a inregistrat intrari la rezerva valutara de 1,3 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele, scrie Mediafax.

Concomitent, de la rezerva valutara s-au consemnat iesiri de 2,11 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 4,41 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 iulie 2012 au fost de 36,55 miliarde euro, fata de 37,12 miliarde euro 30 iunie 2012.

Platile scadente in luna august 2012 in contul datoriei publice si public garantata denominate in valuta, insumeaza 942,61 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
BNR a cheltuit sub 1 miliard de euro pentru a proteja leul