Porsche Leasing, companie membra Porsche Finance Group, a lansat un produs financiar de leasing in lei destinat companiilor si persoanelor fizice, care poate fi accesat incepand cu 19 februarie si care este disponibil atat pentru masinile noi cat si pentru cele rulate.
"Piata de finantare auto s-a maturizat in ultimii ani, iar acesta este momentul ideal pentru un produs in moneda nationala", astfel incat, clientii "nu vor fi expusi riscului dat de cursul valutar sau de ratele variabile ale dobanzii", a declarat Christoph Binder (foto), CEO al Porsche Finance Group.

Produsul de finantare, denumit "Leasingul financiar in RON" se alatura gamei de produse oferite de Porsche Finance Group sub umbrela conceptului one-stop-shop. Oferta financiara, ratele si asigurarile pentru acest produs sunt exprimate in lei. Avansul poate fi de minimum 15%, spre deosebire de 25% in cazul finantarii in euro, in conextul reglementarilor BNR. Valoarea reziduala poate fi de maximum 20%, iar clientul devine proprietar la sfarsitul contractului. In plus, la un an de la semnarea contractului, clientul poate opta pentru rambursarea totala sau partiala in avans.

Dobanda si ratele sunt fixe pe toata perioada contractului si consultanta din partea Porsche Finance Group pe toata durata acestuia. Reprezentantii Porsche Finance Group se asteapta ca produsul sa fie accesat in special de catre persoanele fizice. Leasingul financiar in lei oferit de Porsche Leasing poate fi contractat si pentru autoturisme rulate disponibile prin dealerii autorizati Weltauto.

Un exemplu de calcul pentru modelul de Volkswagen Golf 7, varianta de baza, al carui pret CIP (fara TVA) este de 11.964 euro cu oferta financiara in lei: rata lunara: 549 de lei; rata fixa a dobanzii: 10,49%; avans: 40%; comisionul de analiza dosar: 666 de lei; taxa de administrare: 860 de lei; valoarea reziduala: maximum 20%, minimum 500 de lei.

In contractul de finantare este inclusa o limita maxima de 25.000 de kilometri, astfel incat, daca se achita 80% din valoare masinii, dar nu si valoarea reziduala, clientul va trebui sa achite kilometrii in plus parcursi, valoare calculata in functie de costul masinii.

"Dorim ca pana la finalul anului una din doua masini livrate de importatorul Porsche sa fie finantata de noi. In prezent, avem in portofoliu un numar de 2.146 de masini finantate, 38.800 contracte active de finantare, iar valoarea masinilor finatate este 162 milioane de euro", a declarat, de asemenea, Helian Redai, director de vanzari si marketing.

El a adaugat ca pentru masinile finatate pentru acest produs, plata asigurarilor RCA si CASCO are loc in lei, iar ele in contractul de leasing - oferta, apar ca si valori in lei.

"In speta, pretul masinii este o valoare in lei, la care se aplica o valoare procentuala pe prima CASCO anuala, rezultand o prima totala anuala in lei, pe care clientul o plateste apoi sub forma de rate lunare in lei. Practic el are o valoare trecuta in scadentar de rata lunara de CASCO in lei, pe care o si achita. Asigurarea RCA se plateste anual si sunt politele emise in lei de catre societatile de asigurare si pe care noi le refaturam in lei, fara TVA, prin Porsche Broker de Asigurare, intrucat brokerii de asigurari pot sa faca acest lucru. In legatura cu taxa pentru emisiile poluante o refacturam cu TVA, deoarece acesta este modul legal prin care o putem factura", a spus Helian Redai.

Porsche Finance Group se ocupa cu finantarea autoturismelor apartinand marcilor holding-ului: Volkswagen, Skoda, Audi, SEAT, Porsche, Weltauto si Volkswagen Autovehicule Comerciale. Grupul este prezent pe piata romaneasca din 1999 si include cinci companii: Porsche Leasing, Porsche Bank, Porsche Broker de Asigurare, Porsche Mobility si Porsche Asigurari.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri