Erste Group estimeaza in continuare ca subsidiara din Romania, Banca Comerciala Romana (BCR) va reveni pe profit in 2013, ca urmare a imbunatatirii probabile a riscului in Romania, care va genera o scadere cu doua cifre a costurilor de risc ale grupului in acest an.

"Costurile de risc se estimeaza ca vor inregistra un ritm de scadere de doua cifre in 2013, in principal datorita imbunatatirii probabile a situatiei riscului in Romania. Erste Group estimeaza in continuare ca subsidiara din Romania, BCR, va reveni pe profit in 2013", se arata intr-un comunicat al grupului Erste, scrie Mediafax.

Grupul BCR a inregistrat anul trecut o pierdere neta de 1,2 miliarde lei (277 milioane euro), pe fondul majorarii cu 68,2% a costului cu provizioanele, la 3,62 miliarde lei (813,3 milioane euro), in conditiile in care rezultatul operational a fost de 2,35 miliarde lei, apropiat de nivelul din 2011.

Rezultatul negativ anual reprezinta o premiera pentru BCR, desi dupa debutul crizei financiare banca a mai inregistrat pierderi trimestriale sau semestriale.

Printre obiectivele BCR se numara in primul rand imbunatatirea treptata a calitatii activelor si a cadrului general de management al riscurilor, potrivit presedintelui bancii, Tomas Spurny.

Erste anticipeaza ca va inregistra in ultimele trei trimestre din acest an o performanta operationala mai buna in termeni anuali comparativ cu primul trimestru din 2013, iar pentru intreg anul vizeaza sa raporteze un profit opertional stabil, in urma unei usoare imbunatatiri a situatiei economice din Europa Centrala si de Est in acest an.

"Acest rezultat va fi obtinut prin compensarea diminuarii usoare a venitului operational ca urmare a cererii moderate de credite si a contextului cu dobanzi mai reduse cu scaderea costurilor operationale", se mai spune in comunicat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
BCR raporteaza pierderi IMENSE dupa curatarea bilantului