Banca italiana UniCredit a incheiat un acord prin care va vinde credite neperformante in valoare de aproape 1 miliard de euro fondului Cerberus European Investment, relateaza MarketWatch. Vanzarea face parte din eforturile de imbunatatire a profilului de creditare, prin eliminarea activelor care nu fac parte din activitatile principale ale UniCredit, a anuntat marti banca italiana, care considera ca tranzactia va fi finalizata pana pe 28 februarie.

UniCredit a precizat ca vanzarea se refera la imprumuturi de consum si pentru nevoi personale in valoare bruta totala de 950 de milioane de euro.
Bancile italiene au o pondere mare a creditelor neperformante in portofoliile lor, iar vanzarea acestora le ajuta sa cristalizeze pierderile, o parte deja inregistrate in contabilitate, astfel incat sa poata acorda noi imprumuturi, scrie Mediafax.

Finantarea companiilor italiene de catre banci este in declin de mai mult de un an, iar organizatia industriala Confindustria a avertizat saptamana trecuta ca scaderea va continua si in 2014.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
De ce trebuie sa reducem deficitele si care sunt masurile necesare?