Primele subscrise de grupul german Allianz din asigurari generale si de viata in Romania au crescut in primul semestru cu 4,7%, de la 106 milioane de euro anul trecut la 111 de milioane de euro in acest an, a anuntat grupul german.

Operatiunile de asigurari generale au generat venituri din prime 99 milioane de euro, in urcare cu avansat cu 6,5% fata de iunie 2013, cand s-au situat la 93 milioane de euro, noteaza Mediafax. Subscrierile din asigurari de viata au scazut cu 7,7%, la 12 milioane de euro, de la 13 milioane de euro in perioada ianuarie-iunie 2013, se arata intr-un raport financiar al grupului german.

Profitul operational obtinut de grup in Romania a urcat de la 3 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut la 7 milioane de euro in acelasi interval din acest an. Allianz si-a imbunatatit rezultatul operational pe asigurari generale, unde profitul s-a dublat la 4 milioane de euro, in timp ce din asigurari de viata a inregistrat, de asemenea, un castig de 3 milioane de euro, dupa ce a incheiat primul semestru al anului trecut cu 1 milion de euro.

Allianz-Tiriac Asigurari este al doilea jucator pe piata locala dupa nivelul primelor subscrise in 2013, care au cumulat 918,77 milioane de lei. Cu un capital social de 99,4 milioane de lei, asiguratorul roman este controlat de grupul german Allianz - 52,16% si Vesanio Trading Limited (Cipru) - 44,48%, companie detinuta de omul de afaceri Ion Tiriac.

Citeste si:
Sase dintre cele mai valoroase case din lume in 2019
Sase dintre cele mai...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
CertAsig, amendata de catre ASF, in urma unui control inopinat