Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a aprobat, in data de 3 septembrie 2014, planul de redresare financiara pentru Carpatica Asig. Societatea va avea ca tinta atragerea de noi resurse financiare printr-un nou aport de capital social in numerar, atragerea unui imprumut subordonat si atragerea unui investitor strategic.

Masurile propuse de societate vizeaza:

  • restabilirea profitabilitatii operationale prin echilibrarea portofoliului de asigurari, reducerea cheltuielilor de achizitie si de administrare;
  • atragerea de noi resurse financiare printr-un nou aport de capital social in numerar, atragerea unui imprumut subordonat si atragerea unui investitor strategic;
  • imbunatatirea cadrului de guvernanta corporativa si administrare a riscului prin schimbarea auditorului extern statutar, optimizarea programului de reasigurare, imbunatatirea sistemelor informatice si actualizarea profilului de risc, concomitent cu analiza impactului Solvency II la nivelul societatii.

Adunarea Generala a Actionarilor societatii va trebui sa-si insuseasca acest plan in cel mult o luna de la data aprobarii acestuia de catre Consiliul ASF. Carpatica Asig va transmite lunar catre ASF un raport privind stadiul de realizare a masurilor asumate in planul de redresare financiara, care sa includa detalierea activitatilor intreprinse in vederea indeplinirii acestora.

ASF a dispus, in luna mai, deschiderea procedurii de redresare financiara pe baza de plan de redresare pentru Carpatica Asig. Masurile prezentate in planul de redresare, aprobat in data de 3 septembrie 2014, sunt de natura sa contribuie la restabilirea situatiei financiare a societatii si la incadrarea in indicatorii prudentiali. Toate politele emise de Carpatica Asig sunt si raman valabile de la momentul emiterii pana la expirare, iar societatea poate sa emita in continuare polite.

Carpatica Asig a fost infiintata in anul 1996, cu capital integral privat in cadrul holdingului Atlassib. Compania are peste 70 de unitati in intreaga tara, colaborand cu peste 5000 de intermediari si practica asigurari generale (non-viata). La finalul anului 2013 compania a ajuns la o cota de piata de 7,13%, plasandu-se astfel pe locul 7 in topul asigurarilor generale.

Citeste si:
Carpatica si Astra Asigurari, in faliment. Urmeaza City Insurance?
Carpatica Asig a intrat si...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Ce capital a "distrus" Misu Negritoiu in piata de asigurari RCA