Jucatorii de la Bursa au fost, saptamana trecuta, extrem de rezervati, piata fiind dominata, dupa cum a afirmat Florin Catinas, borker la WBS Romania, de un pesimism generalizat. Volumele de actiuni tranzactionate au fost reduse, in conditiile in care cumparatorii au stat mai mult in expectativa. Martie-aprilie este o perioada in care se anunta dividendele, iar piata, de obicei, scade, spune Florin Catinas. Pe de alta parte, Bursa a crescut prea mult in primele luni ale anului, si de aceea acum se situeaza pe trend descendent, a adaugat brokerul.

Cu exceptia zilei de joi, cand indicii bursieri au crescut cu 1%, in celelalte sedinte, acestia s-au depreciat in medie cu 2-3%, cea mai mare scadere fiind inregistrata vineri. Valoarea totala a transferurilor a fost, pe tot parcursul saptamanii, redusa, cel mai mult obtinandu-se in sedinta de luni - 395 miliarde de lei, iar cel mai putin vineri - 130 miliarde de lei. Banca Transilavania (TLV) a fost cel mai tranzactionat emitent al saptamanii. Cu toate acestea, in sedinta de vineri, pretul actiunilor TLV a scazut pana la nivelul celui de la finalul lunii februarie. Rompetrol Rafinare s-a dovedit a fi cel mai lichid emitent pana joi, cand a fost suspendat de la tranzactionare pentru majorare de capital. In ciuda scaderilor din ultima vreme, deocamdata, per total, indicii bursieri se situeaza pe un plus de 15-20%, afirma brokerul de la WBS Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri